Veckans Makeuptips #4

En sådan här ögonbrynsborste/franskam är jätte bra att ha hemma. Jag har en från PeggySage som jag fick när jag gick makeupartistutbildningen. Den svarta borsten är bra att borsta bryna på plats men till dagens makeuptips behöver du själva kammen.
Ibland när man applicerar mascara kan man få tjocka klumpar och hur mycket man än försöker fixa det med mascaran så blir det bara värre och värre. Om du istället kammar igenom fransarna med den här kammen så separeras fransarna och du blir av med de värsta klumparna. Det är viktigt att du kammar försiktigt så du inte rycker bort dina fransar.
 
 
Veckans Makeuptips | Makeup, Tips | | 2 kommentarer |

Ny favorit handkräm: Weleda Skin Food

Mina händer blir alltid torra och får eksem under vintern. I år har jag varit nogrann med att smörja in händerna med handkräm flera gånger om dagen och jag har inte haft några större problem tills förra veckan. Jag köpte då Weleda Skin food som är en tjockare kräm, som man kan använda på alla extra torra partier på kroppen (händer, knän, armbågar). Jag har bara använt den som handkräm och den gör mina händer så mjuka. Även om det är en tjockare konsistens känns den inte fet utan den skjunker snabbt in i huden. Jag har den i 30 ml men den finns även i 75 ml. Ett annat plus är att den är ekologisk.
 
Länk: http://www.softskin.se/produkt/Weleda-Skin-Food-Universalkram-30-ml
Hudvård | Torra händer, Weleda Skin Food | | Kommentera |

Månadens Favoriter: Januari 2014

Januari börjar närma sig sitt slut vilket betyder att det är dags för månadens favoriter. Jag har delat in favoriterna i tre kategorier och de är hårvård, hudvård och makeup.
 
Hårvård:
 
Mitt hår känns så mycket bättre nu än vad det gjorde för en månad sen. Jag har varit hos frisören vilket hjälpe med de slitna topparna, men efter det så var mitt hår ändå torrt. Efter det att jag började använda några produkter från Kératase och Pureology har mitt hår blivit så mycket mjukare. Det känns inte torrt längre. Jag har recenserat de här tre produkterna så jag tänker inte berätta mycket mer om dem utan jag länkar till recensionerna.
 
Hudvård:
 
Favoriten till att ta bort min makeup är Dermalogica PreCleanse. PreCleanse är en olja  som man masserar in i ansiktet. När man sedan tillsätter lite vatten så ändras oljan till en mjölk. Jag tycker att PreCleanse får bort all makeup vilket är anledningen till att den är en stor favorit.
 
Chanel har räddat både min hy och mina läppar. I december så fick jag svullnad, klåda och smärta i huden runt min mun och även mina läppar. Jag testade Hydra Beauty Cream och även Hydramax + Active Nutrition Lip Care och efter bara några dagar var mina problem helt borta och det har inte kommit tillbaka. Jag tror nästan till hundraprocent att det är Castor Oil/Ricinolja som jag är allergisk emot. För det är den ingrediensen jag helt har uteslutit vilket var riktigt svårt för det finns i så många hudvård och makeupprodukter. I alla fall så älskar jag de här två produkterna från Chanel.
 
Länkar till onlinebutiker som säljer de här produkterna:
Chanel Hydra Beauty Créme: http://bybloom.com/sv/product/5176/hydra-beauty-creme (jag köpte min på Kicks)
Chanel Lip Care: Hittade ingen länk. Jag köpte min i en Kicks butik. Här är en länk var ditt närmaste Kicks som erbjuder Chanel finns http://www.kicks.se/chanel-b33
 
Makeup:
 
Lancome Rouge In Love i nr 322M har varit mitt favorit läppstift den här månaden. Färgen är persiko-rosa. Jag gillar hur krämig och mjukgörande det här läppstiftet känns på läpparna. Färgen är hur fin som helst och passar perfekt till våren.http://www.kicks.se/lancme-b96/makeup/laumlppar-c152/rouge-in-love-p19451
 
MAC Fluidline är en gel-liner och jag har den i färgen Blacktrack. Jag har använt den här mer och mer under januari och jag gillar att jag kan använda vilken borste jag vill med den. När man köper en vanlig eyeliner så är det alltid en pensel till. Jag önskar att Blacktrack var lite svartare för nu får jag lägga en svart ögonskugga över för att få resultatet jag vill ha. MAC Fluidline håller väldigt bra på mig och jag behöver inte oroa mig för att den ska smetas ner under ögat. http://www.kicks.se/mac/eyes-c504/fluidline-p7916
 
Sigma Beauty Small Contour F05 är en ny makeupborste jag har börjat använda. Som man hör på namnet så använder jag den till min contouring/skulptering. Jag använder ett matt puder som är lite mörkare än min hudton och applicerar med den här borsten precis under kindbenen. Borsten passar perfekt och det blir aldrig något misstag med den här. Jag köpte den i koppar kollectionen för jag tyckte om de koppar/roséfärgade detaljerna http://www.sigmabeauty.com/F05_Small_Contour_Copper_p/f05c.htm
 

Vilka är dina skönhets favoriter? Det är alltid kul att få förslag på nya saker att testa :)
Månadens Favorit | Hudvård, Hårvård, Makeup, Månadens Favorit | | En kommentar |
Upp