Serum ett viktigt steg i hudvårdsrutinen...

Mitt favorit steg i min hudvårdsrutin är serum. Serum gör att min hud känns extra återfuktad och huden ser extra hälsosam ut.
 
Anledningen till att man använder serum är för att ett serum är mycket lättare än en ansiktskräm och kan därför enkelt sugas upp av huden och behandla huden på djupet. Ett serum använder man mellan ansiktsvatten/tonern och ansiktskrämen.
 
Jag använder flera serum för jag har många i provförpackningar, så jag känner efter vad huden behöver för dagen och väljer där efter vilket serum jag ska ta.
 
Det serum jag använder mest är ett jag har köpt själv och som ska ha en "Whitening effekt" på huden vilket betyder att den jämnar ut hudtonen. Jag har fått en stor pigment fläck (som en fem-krona) under kindbenet. Jag trodde länge att det var en skugga från kindbenet men jag är nu helt säker på att det är en pigmentfläck så därför har jag börjat använda några produkter mot det. 
Serumet är från märket Phytomer och heter White Lumination Brightening serum. Jag gillar det här serumet för min hy blir mjuk och återfuktad av den samtidigt som det känns som huden har fått mer lyster sen jag började använda den. 
 
Om min hy känns extra torr använder jag Dermalogica skin hydrating booster som känns som ett glas vatten för huden. Den släcker törsten efter fukt utan att vara fet eller klibbig. Den skjunker snabbt in i huden och man kan applicera sin ansiktskräm. Jag har det här serumet i provförpackning men jag har haft den i säkert två månader utan att den tagit slut, för det behövs bara två- tre droppar av den till hela ansiktet. Jag använder den inte heller varje så det är en andlendning till varför den har räckt så länge.. 
 
På kvällen använder jag antingen Estée Lauder Advanced Night Repair Synchrontzed Recovery Complex II eller Trilogy Certified Organic Rosehip Oil. Estée Lauder Advanced Night Repair har jag i provpack men den är riktigt bra. Jag har använt den i kanske tre veckor och än så länge gillar min hy den riktigt mycket. Trilogy Rosehip Oil är en olja som ska bleka ärr, pigmentförändringar  och även rynkor. Den här oljan är helt underbar och min hy känns så bra av den. Jag använder den endast på kvällen för jag är rädd för att oljan ska göra att min sminkning inte håller lika länge.  
 
Har du något favorit serum? Jag är ständigt ute efter att prova nya hudvårdsprodukter och vill gärna ha tips från er :)
 
 
 
 
 
Hudvård | Hudvård, Serum | | Kommentera |
Upp