Min budget vänliga makeupbas...

 
Den senaste tiden har jag använt Maybellines nya (i Sverige) foundation Dream Wonder Nude som är en tunn vattnig foundation. Eftersom den är väldigt rinnande har den en speciell droppare som funkar sådär. Jag tar bort foundationen med fingret i stället för att försöka få den att droppa på fingret. I vilket fall så tycker jag om den här foundationen just för den känns så lätt på huden och den ger lätt täckning med endast några droppar. Det bästa sättet att applicera den har varit med fingrana eftersom den blir inte lika dryg med foundationborste eftersom den suger upp lite. Resultatet blir även snabbare snyggt med fingrana. Enda nackdelen med att använda fingrana är att de blir så klabbiga och man lyckas nästan alltid klabba ner något innan man tvättat rent händerna. 
Den här foundtaionen håller princip hela dagen på mig men jag brukar inte ha problem med vare sig blank hud eller torra ytor i ansiktet. Jag pudrar alltid ansiktet efter jag har applicerat foundation och concealer. Jag tror inte att man kommer gilla den här foundationen om man får väldigt lätt blank hy men rätta mig i kommentarfältet om jag har fel.
Det här är helt klart en dag foundation för mig och ingen jag skulle välja om jag ska göra något speciellt eller om jag skulle gå ut på kvällen. 
 
Som concealer använder jag Maybelline Dream Lumi Touch Highlighter Concealer som är en riktigt bra concealer under ögonen. Enda problemet jag har med den är att den ljusaste färgen är för mörk. Jag har inte använt Brun utan sol sen i julas så jag är rätt så blek men jag tycker inte jag är så blek att den ljusaste färgen ska vara för mörk för mig. Det är en stor besvikelse. Annars så är den medium täckande och lätt arbetad. 
 
Pudret jag använder för att sätta foundationen  och concealern med är Lumene CC Powder 6 in 1. Pudret är mjukt och ger en lagom matt finish. Man blir inte så matt att man känner sig pudrig. Pudret ska neutralisera röda toner, jämna ut hudtonen, matta ner huden, ge fukt, hålla länge och göra så huden ser mer "perfekt" ut. Pudret gör inga mirakel men den gör ändå ett bra jobb. Ett bra budget puder helt enkelt. Om inte förpackningen skulle sätt så billig ut så skulle man tro att pudret kostade mycket mer. 
 
Makeup | Lumene, Maybelline | | Kommentera |
Upp